Казачий Информационно-Аналитический Центр
[ Новые сообщения · Участники · Правила для Пользователей · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 212»
Модератор форума: eugenec 
Казачий Форум » Вопросы веры и религии » Молитвы казаков » Покаяние и молитва
Покаяние и молитва
СталкерДата: Среда, 04.08.2010, 21:32 | Сообщение # 1
Награды: 23
Статус: Offline
Как это нередко бывает, тему форума не специально задал Иван Ведеев, приславший через форму обратной связи следующее сообщение:

Во все времена засуха воспринималась нашими предками как наказание Божье за прегрешения людей. Наркомания, блуд, корыстолюбие, жадность ныне приобрели в обольщенном русском народе невиданные масштабы. Нынешняя засуха не имеет аналогов за всю историю наблюдений. Последствия от нее могут быть самыми трагичными как для природы, здоровья людей так и для экономического благополучия и обороноспособности страны. Нужно покаяние и молитва.
Прошу вас ежедневно искренне молиться за русский народ в храме и близ мест пожарищ.

И. Вадеев

Господи Иисусе Христе Сыне Божий!
Благослови и помилуй!

Прости нам все наши согрешения вольные и невольные и направи на путь их исправления. Пошли проливные дожди на землю нашу, чтобы они напоили живительной влагой посевы и затушили огонь пожарищ!

Изнемогая от ядовитого дыма, на тебя одного уповаем и молим тебя: Господи, спаси нас грешных рабов твоих!

Всевеликому Войску Донскому

Экологическая катастрофа в центральной России ставит казачество перед необходимостью формирования хорошо оснащенных технически (шланги, насосы и тд.), добровольческих отрядов для тушения пожаров, увлажнения лесов.

Прошу казачество откликнуться на общероссийскую беду и принять самое деятельное участие в ликвидации пожаров.

И. Вадеев

Люди делятся на тех, кто произошел от обезьяны и тех, кто создан по образу и подобию Божьему

НиколайДата: Четверг, 05.08.2010, 12:52 | Сообщение # 2
Quote (Сталкер)
Нужно покаяние и молитва.
Прошу вас ежедневно искренне молиться за русский народ в храме и близ мест пожарищ.
И. Вадеев

Quote (Сталкер)
Господи Иисусе Христе Сыне Божий!
Благослови и помилуй!

Прости нам все наши согрешения вольные и невольные и направи на путь их исправления. Пошли проливные дожди на землю нашу, чтобы они напоили живительной влагой посевы и затушили огонь пожарищ!

Изнемогая от ядовитого дыма, на тебя одного уповаем и молим тебя: Господи, спаси нас грешных рабов твоих!

Казаки, не молитесь своими словами!!!
В полном православном молитвослове есть молитвы на всякие нужды, в том числе и о ниспослании дождя.

Не воцерковленные казаки - шайка разбойников. Воцерковленные казаки - воины Христовы!

ХорунжийДата: Пятница, 10.09.2010, 06:24 | Сообщение # 3
Награды: 1
Приветствую вас, братья. Такой вопрос есть. Есть необходимость разместить тут на форуме "Молитвенник православного воина"? Если "Да" могу обеспечить материалом в электронном виде.
"Молитвенник православного воина" - выпущен отделом РПЦ по взаимодействию с ВС, Спасского благочинного округа Казанской епархии, с благословения правящего архиерея Казанского и Татарстанского Анастасия, одобрен председателем Синодального отдела по взаимодействию с ВС и правоохранительными учреждениями - протоиереем Димитрием Смирновым.

"Все могу в укрепляющем меня Иисусе Христе". Фил.4:12-13.

Сообщение отредактировал Хорунжий - Пятница, 10.09.2010, 06:25

teskaДата: Воскресенье, 12.09.2010, 12:51 | Сообщение # 4
Награды: 34
Статус: Online
В связи с этим есть вопрос. Как правильнее разместить текст? В виде одного поста, где молитвы под заголовками будут размещены друг за другом или дать электронную ссылку на наш церковно-приходской сайт, где размешена брошюра "Молитвенник православного воина". Подскажите, пожалуйста?

Я думаю нужно разместить молитвы, как их разместил СТАЛКЕР, в начале темы. Т.е.,В виде одного поста, где молитвы под заголовками будут размещены друг за другом Дерзайте,а там посмотрим.

"Я,если разбирать меня с общей точки зрения,- гуманист, но коснись дела интереса казаков, я- эгоист. Я и днём, и ночью, и наяву, и во сне желаю, чтобы казак имел не только всё необходимое, но и лишнее". И.И. Железнов.

ХорунжийДата: Вторник, 14.09.2010, 01:12 | Сообщение # 5
МОЛИТВЕННИК ПРАВОСЛАВНОГО ВОИНА

Молитвы в течение дня

Молитва утренняя

К Тебе, Владыко Человеколюбче, от сна востав, прибегаю, и на дела Твоя подвизаюся милосердием Твоим, и молюся Тебе: помози мне на всякое время, во всякой вещи, и избави мя от всякия мирския злыя вещи и диавольскаго поспешения, и спаси мя, и введи в Царство Твое вечное. Ты бо еси мой Сотворитель и всякому благу Промысленник и Податель, о Тебе же все упование мое, и Тебе славу возсылаю, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Смысловой перевод:

К Тебе , Владыко Человеколюбец, встав от сна, прибегаю и приступаю к делам Твоим по милосердию Твоему, молюсь Тебе: помоги мне во всякое время и в каждом деле, избавь меня от всякого житейского злого дела и диавольского действия, спаси меня и введи в вечное Твое Царство; потому что Ты мой Творец, Помощник в добре и Податель всякого блага, и на Тебя все упование мое, и Тебе я воздаю славу сейчас и всегда и во всякое время. Аминь (Истинно так).

Добавлено (14.09.2010, 00:55)
---------------------------------------------
Молитва перед вкушением пищи

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Аминь.

Смысловой перевод:

Отец наш Небесный! Да будет имя Твое для нас такою святынею, чтобы мы с благоговением и любовью произносили его и своими добрыми делами располагали неверующих и незнающих Тебя к прославлению Тебя; будь Ты царем наших мыслей, желаний и дел и управляй нами к наследию вечного состояния блаженства в Твоем Царстве; дай нам силы жить не по нашим худым и испорченным желаниям и склонностям, а так, чтобы мы исполняли Твою всеблагую и святую волю, как исполняют ее блаженные ангелы и святые на небе. Дай нам хлеба и всего, что необходимо для нашего существования на настоящий день. Прости нам грехи, которыми мы оскорбляем Тебя, как и мы прощаем наших ближних. Не ставь нас в такое опасное положение, которое может вовлечь в грех, но избавь нас от всего злого, особенно от врага нашего диавола, ищущего нашей погибели. Просим у Тебя, Отец наш Небесный, всех этих милостей, потому что Ты над всем царствуешь, имеешь силу сделать все, чего просим, и Тебе одному принадлежит слава нескончаемая, вечная. Аминь.

Молитва после вкушения пищи

Благодарим Тебя, Христе Боже наш, яко насытил еси нас земных Твоих благ. Не лиши нас и Небеснаго Твоего Царствия. Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 00:56)
Молитва о живых

Спаси, Господи, и помилуй родителей моих (имена) и раб Твоих (имена близких), всех православных воинов и всех православных христиан; даруй им здравие и спасение душ и во всем благое поспешение, как Благий и Человеколюбец.

Молитва о усопших

Помяни, Господи, во Царствии Твоем Небесном усопших раб Твоих (имена) и христолюбивых воинов и всех, за веру и отечество на брани жизнь свою положивших и в море погибших и крамолою убиенных, и прости им вся согрешения, и сподоби их вечной жизни.

Молитва перед сном

Боже вечный и Царю всякаго создания, сподобивый мя даже в час сей доспети: прости ми грехи, яже сотворих в сей день делом, словом и помышлением, и очисти, Господи, смиренную мою душу от всякия скверны плоти и духа. И даждь ми, Господи, в нощи сей сон прейти в мире, да востав от смиреннаго ми ложа, благоугожду пресвятому имени Твоему во вся дни живота моего, и поперу борющия мя враги плотския и безплотныя. И избави мя, Господи, от помышлений суетных, оскверняющих мя, и похотей лукавых. Яко Твое есть царство и слава, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Смысловой перевод:

Боже вечный и Царь всякого творения, удостоивший меня дожить до этого часа! Прости мне грехи, которые я совершил в этот день делом, словом и мыслями, и очисти, Господи, мою недостойную душу от всякой нечистоты телесной и духовной. Дай мне, Господи, в эту ночь провести сон мирно, чтобы, встав с моей постели, я делал угодное Твоему пресвятому имени во все дни моей жизни и побеждал нападающих на меня телесных и бестелесных врагов, и избавь меня, Господи, от пустых мыслей, оскверняющих меня, и злых страстей, только Твое есть царство и сила и слава, Отца и Сына и Святого Духа, сейчас и всегда и во всякое время. Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 00:58)
Последование ко святому Причащению

Верую, Господи, и исповедую, яко Ты еси воистинну Христос, Сын Бога живаго, пришедый в мир грешныя спасти, от нихже первый есмь аз. Еще верую, яко сие есть самое пречистое Тело Твое, и сия самая есть честная Кровь Твоя. Молюся убо Тебе: помилуй мя, и прости ми прегрешения моя, вольная и невольная, яже словом, яже делом, яже ведением и неведением, и сподоби мя неосужденно причаститися пречистых Твоих Таинств, во оставление грехов, и в жизнь вечную. Аминь.
Вечери Твоея тайныя днесь, Сыне Божий, причастника мя приими; не бо врагом Твоим тайну повем, ни лобзания Ти дам, яко Иуда, но яко разбойник исповедаю Тя: помяни мя, Господи, во Царствии Твоем.

Благодарственная молитва по святом Причащении

Слава Тебе, Боже. Слава Тебе, Боже. Слава Тебе, Боже.

Благодарю тя, Господи, Боже мой, яко не отринул мя еси грешнаго, но общника мя быти святынь Твоих сподобил еси. Благодарю Тя, яко мене недостойнаго причаститися Пречистых Твоих и Небесных Даров сподобил еси. Но Владыко Человеколюбче, нас ради умерый же и воскресый, и даровавый нам страшная сия и животворящая Таинства во благодеяние и освящение душ и телес наших, даждь быти сим и мне во исцеление души же и тела, во отгнание всякаго сопротивнаго, в просвещение очию сердца моего, в мир душевных моих сил, в веру непостыдну, в любовь нелицемерну, во исполнение премудрости, в соблюдение заповедей Твоих, в приложение Божественныя Твоея благодати и Твоего Царствия присвоение; да во святыни Твоей теми сохраняемь, Твою благодать поминаю всегда, и не к тому себе живу, но Тебе, нашему Владыце и Благодетелю; и тако сего жития исшед о надежди живота вечнаго, в присносущный достигну покой, идеже празднующих глас непрестанный, и безконечная сладость, зрящих Твоего лица доброту неизреченную. Ты бо еси истинное желание, и неизреченное веселие любящих Тя, Христе Боже наш, и Тя поет вся тварь во веки. Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 00:59)
Молитвы ко Господу Богу

Символ веры

Верую во единаго Бога Отца, Вседержителя, Творца небу и земли, видимым же всем и невидимым. И во единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца рожденнаго прежде всех век; Света от Света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несотворенна, единосущна Отцу, Имже вся быша. Нас ради человек и нашего ради спасения сшедшаго с небес и воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы, и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием. И возшедшаго на небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым, Егоже Царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа, Животворящаго, Иже от Отца исходящаго, Иже со Отцем и Сыном спокланяема и сславима, глаголавшаго пророки. Во едину Святую, Соборную и Апостольскую церковь. Исповедую едино крещение во оставление грехов. Чаю воскресения мертвых, и жизни будущаго века. Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 01:00)
Смысловой перевод:

1) Верую, т.е. хотя не вижу своими телесными глазами, но сердцем признаю, что Бог один в существе и троичен в Лицах, что первое Лицо Святой Троицы, Бог Отец, сотворил все, что я вижу, и все содержит в Своей власти: землю, солнце, месяц, звезды, людей и прочее, все то, чего не вижу: ангелов, души человеческие.

2) Еще верую в единственного Господа Иисуса Христа, Сына Божия. Он есть второе Лицо Пресвятой Троицы, один Сын у Бога Отца. Нет никого во всем мире, между ангелами и святыми, равного Сыну Божию, ибо Он рожден от Отца прежде всякого времени, (значит, Сын Божий так же вечен, как и Бог Отец), рожден как бы Свет от Света, и есть истинный Бог от Бога истинного, рожден, а не сотворен (как люди); и потому имеет одно с Отцом Божественное естество, и все сотворено через Сына Божия.

3) Для нас, грешных людей, и для того, чтобы спасти нас от греха, вечного осуждения и смерти, Сын Божий сошел с небес, принял тело и душу человеческую от Пречистой Девы Марии при нашествии на Нее Святого Духа и, не переставая быть Богом, стал человеком безгрешным.

4) В то время Иудея находилась под властью римского императора и ею управлял наместник его Понтий Пилат; Господь Иисус Христос отдал Себя за нас на распятие, страдал и умер за наши грехи, и погребен во время правления Понтия Пилата.

5) Но в третий день Господь Иисус Христос воскрес из гроба, и в Его страданиях, смерти и воскресении исполнились предсказания древних пророков, написанные в Священных Книгах.

6) В сороковой день после Своего воскресения Господь Иисус Христос оставил землю Своим человеческим естеством, а пребывает на ней невидимо, как вездесущий Бог, вознесся с телом на Небо и, находясь вместе с Отцом, имеет ту же власть, ту же силу и честь, как и Бог Отец, и управляет вместе с Отцом всем видимым и невидимым миром.

7) Будет время, когда Господь Иисус Христос опять придет на землю видимым образом, только не в прежнем уничижении, а со славою небесною, окруженный святыми ангелами, и не для того, чтобы страдать и умирать за людей, а чтобы судить всех живых и умерших, которые для того все, начиная с Адама, воскреснут. Тогда, после самого строгого, последнего и навсегда неизменного суда, настанет нескончаемое Его Царство.

8 ) Еще верую в третье Лицо Пресвятой Троицы, в Духа Святого. Он так же Господь и Бог, как Отец и Сын. Дух Святой дает всему жизнь и особенно дает духовную жизнь людям. Дух Святой от Отца предвечно исходит, как Бог Сын предвечно рожден от Бога Отца. Духу Святому мы должны поклоняться, Его мы должны чтить так же, как Бога Отца и Бога Сына. Он, Дух Истины, всезнающий, еще в древности открывал святым пророкам высокое учение веры и благочестия и тайны будущего.

9) Верую в истинную Церковь Божию (то есть общество верующих христиан, управляемое невидимо Иисусом Христом, через поставляемых Им пастырей), благоговейно чту и с полным доверием и любовью принимаю её учение и повинуюсь её заповедям и уставам, потому что Ее учредил на земле Сам Господь и Сам Он управляет Ею невидимо через поставляемых Им пастырей. Верую, что истинная Церковь Божия только одна, потому что один Господь, одна истинная вера, одно истинное учение. Еще верую, что истинная Церковь Божия свята, потому что она освящена учением, страданиями и крестною смертью святейшего Сына Божия и освящает нас тем же учением Христовым, святыми Таинствами, очищающими грехи наши, и своими молитвами, дающая нам благословение и помилование Божие. Еще верую, что истинная Церковь Божия есть соборная или вселенская, потому что она устроена Господом не для одного какого-либо народа, места или времени, а для всех народов, мест и времен, и с одинаковою любовью принимает под свое попечение и руководство дикаря и образованного, знатного и убогого, богатого и бедного, старца и младенца. Еще верую, что истинная Церковь Божия есть Апостольская, потому что она хранит верно и неизменно то учение, которое проповедывали миру святые апостолы, наученные истинной вере Самим Христом Спасителем, и потому что в ней сохраняется непрерывность даров Святого Духа через епископское рукоположение, идущее от апостолов.

10) Признаю, что крещение, для очищения от грехов, над принявшим его не совершается в другой раз.

11 и 12) Ожидаю и уверен, что все умершие воскреснут телами, т.е. души умерших людей соединятся со своими телами, которые будут нетленны, и тогда настанет вечная, нескончаемая жизнь. Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 01:01)
Молитва за Отечество

Спаси, Господи, люди Твоя и благослови достояние Твое, победы православным христианом на сопротивныя даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

Молитвенное обращение перед сражением

Господи сил, с нами буди: иного бо разве Тебе Помощника в скорбех не имамы. Господи сил, помилуй нас.
Суди, Господи, обидящия нас, побори борющия нас. Прими оружие и щит и восстани в помощь нашу.
Всесвятая Богородице, во время жизни моей не остави мене, человеческому предстательству не ввери мя, но Сама заступи и помилуй мя.
Все упование мое на Тя возлагаю, Мати Божия, сохрани мя под кровом Твоим.
Да воскреснет Бог, и расточатся врази Его, и да бежат от лица Его ненавидящии Его.

Псалом 90

Живый в помощи Вышняго, в крове Бога Небеснаго водворится. Речет Господеви: Заступник мой еси, и Прибежище мое, Бог мой, и уповаю на Него. Яко Той избавит тя
от сети ловчи и от словесе мятежна. Плещма Своима осенит тя, и под криле Его надеешися. Оружием обыдет тя истина Его. Не убоишися от страха нощнаго, от стрелы летящия во дни, от вещи во тме преходящия, от сряща и беса полуденнаго. Падет от страны твоя тысяща, и тма одесную тебе, к тебе же не приближится. Обаче очима твоима смотриши, и воздаяние грешников узриши. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему. Яко ангелом Своим заповесть о тебе, сохранити тя во всех путех твоих. На руках возмут тя, да не когда преткнеши о камень ногу твою. На аспида и василиска наступиши, и попереши льва и змия. Яко на Мя упова, и избавлю и; покрыю и, яко позна имя Мое. Воззовет ко Мне, и услышу его; с ним есмь в скорби, изму его; и прославлю его; долготою дней исполню его, и явлю ему спасение Мое.

Смысловой перевод:

Живущий с помощью Всевышнего находится под покровительством Бога . Скажет он Господу: «Прибежище мое и защита моя, Бог мой, на Которого я уповаю!» Он избавит тебя от сети ловца, от гибельной язвы. Собой окружит тебя, и рядом с Ним будешь безопасен; щит и ограждение-истина Его. Не убоишься ужасов в ночи, стрелы, летящей днем. Язвы, ходящей во мраке, заразы, опустошающей в полдень. Падут подле тебя тысяча и десять тысяч, тебя же никто не коснется. Только смотреть будешь глазами своими и видеть возмездие нечестивым. Ибо ты сказал: «Господь - упование мое.» Всевышнего избрал ты прибежищем твоим. Не коснётся тебя зло, и язва не приблизится к жилищу твоему; так как ангелам Своим заповедает о тебе охранять тебя на всех путях твоих. На руках понесут тебя, даже не преткнешься о камень ногою твоею. На аспида и василиска наступишь, попирать будешь льва и дракона. «За то, что он возлюбил Меня, избавлю его; защищу его, потому что он познал имя Мое. Будет звать ко Мне, и услышу его; с ним Я буду в скорби; избавлю его и прославлю его. Много лет жизни дам ему и покажу ему спасение Мое».

Добавлено (14.09.2010, 01:02)
Молитва Честному Кресту Господню

Да воскреснет Бог, и расточатся врази Его, и да бежат от лица Его ненавидящии Его. Яко исчезает дым, да исчезнут; яко тает воск от лица огня, тако да погибнут беси от лица любящих Бога и знаменующихся крестным знамением, и в весели глаголющих: радуйся, Пречестный и Животворящий Кресте Господень, прогоняяй бесы силою на тебе пропятаго Господа нашего Иисуса Христа, во ад сшедшаго и поправшаго силу диаволю, и даровавшаго нам тебе Крест Свой Честный на прогнание всякаго супостата. О, Пречестный и Животворящий Кресте Господень! Помогай ми со Святою Госпожею Девою Богородицею и со всеми святыми во веки. Аминь.

Или кратко:

Огради мя, Господи, силою Честнаго и Животворящаго Твоего Креста, и сохрани мя от всякаго зла.

Молитвы ко Пресвятой Богородице

Тропарь Божией Матери в честь иконы Ея «Казанская»

Заступнице усердная, Мати Господа Вышняго, за всех молиши Сына Твоего Христа Бога нашего, и всем твориши спастися, в державный Твой покров прибегающим. Всех нас заступи, о Госпоже Царице и Владычице, иже в напастех и в скорбех, и в болезнех, обремененных грехи многими, предстоящих и молящихся Тебе умиленною душею и сокрушенным сердцем, пред пречистым Твоим образом со слезами и невозвратно надежду имущих на Тя, избавления всех зол, всем полезная даруй и вся спаси, Богородице Дево: Ты бо еси Божественный Покров рабом Твоим.

Величание

Величаем Тя, Пресвятая Дево, и чтим образ Твой святый, от негоже истекает благодатная помощь всем, с верою притекающим к нему.

Молитва Божией Матери в честь иконы Ея «Державная»

О, мира Заступнице, Мати Всепетая! Со страхом, верою и любовию припадающе пред честною иконою Твоею Державною, усердно молим Тя: не отврати лица Твоего от прибегающих к Тебе. Умоли, милосердная Матерь Света, Сына Твоего и Бога нашего, Сладчайшаго Господа Иисуса Христа, да сохранит в мире страну нашу, да утвердит Державу нашу в благоденствии, да избавит нас от междоусобныя брани, и укрепит Святую Церковь нашу Православную, да непозыблему соблюдет ю от неверия, раскола и ересей. Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево: Ты еси Всесильная христиан Заступница пред Богом, праведный гнев Его умягчающая. Избави всех, с верою Тебе молящихся, от падений греховных, от навета злых человек, от глада, скорбей и болезней. Даруй нам дух сокрушения, смирения сердца, чистоту помышлений, исправление греховныя жизни и оставление согрешений наших, да вси благодарне воспевающе величия Твоя, сподобимся Небеснаго Царствия и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое Имя в Троице славимаго Бога: Отца, Сына и Святаго Духа. Аминь.

Кондак

Взбранней Воеводе, Заступнице нашей Державней песни благодарственныя приносим о даровании нам иконы Ея святыя, еюже ограждаеми, ничесоже устрашимся, не от человек бо спасение наше, но Преблагословенныя Владычицы милосердием. Темже днесь радуемся и празднуем светло, яко прииде Державная на стражу земли Своея.

Величание

Достойно есть величати Тя, Богородице, Земли Русския Царицу Небесную и людей православных Владычицу Державную.

Победная благодарственная песнь Матери Божией

Взбранной Воеводе победительная, яко избавльшеся от злых, благодарственная восписуем Ти раби Твои, Богородице.
Но яко имущая державу непобедимую, от всяких нас бед свободи, да зовем Ти: радуйся, Невесто Неневестная.

Молитвы небесным силам бесплотным

Молитва ко святому Ангелу Хранителю

Ангеле Христов, хранителю мой святый, на соблюдение мне от Бога с небесе данный, прилежно молю тя: ты мя днесь просвети и от всякаго зла сохрани, ко благому деянию настави и на путь спасения направи. Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 01:05)
Молитва ко святому Архангелу Михаилу

Святый и великий Архангеле Божий Михаиле, неисповедимыя и пресущественныя Троицы первый во ангелех предстоятелю, рода же человеческаго приставниче и хранителю, сокрушивый с воинствы своими главу прегордаго денницы на Небеси и посрамляяй выну злобу и коварства его на земли! К тебе прибегаем с верою и тебе молимся с любовию: буди щит несокрушим и забрало твердо Святей Церкви и Православному Отечествию нашему, ограждая их молниеносным мечем твоим от всех враг, видимых и невидимых. Не остави же, о Архангеле Божий, помощию и заступлением твоим и нас, прославляющих днесь святое имя твое: се бо, аще и многогрешни есмы, обаче не хощем в беззакониих наших погибнути, но еже обратитися ко Господу и оживленным быти от Него на дела благая. Озари убо ум наш светом лица Божия, иже выну сияет на молниевиднем челе твоем, да возможем разумети, что есть воля Божия о нас благая и совершенная, и ведети вся, яже подобает нам творити и яже презирати и оставляти. Укрепи благодатию Господнею слабую волю и немощное произволение наше, да, утвердившеся в законе Господнем, престанем прочее влаятися земными помыслы и похотении плоти, увлекающеся, по подобию несмысленных детей, скорогибнущими красотами мира сего, яко ради тленнаго и земнаго безумне забывати вечная и небесная. Над всеми же сими испроси нам свыше дух истиннаго покаяния, нелицемерную печаль по Бозе и сокрушение о гресех наших, да остающее нам число дней временного живота нашего иждивем не во угождении чувств и работе страстем нашим, но во изглаждении зол, содеянных нами, слезами веры и сокрушения сердечнаго, подвигами чистоты и святыми делами милосердия. Егда же приблизится час скончания нашего, освобождения от уз бреннаго сего телесе, не остави нас, Архангеле Божий, беззащитных противу духов злобы поднебесных, обыкших преграждати душе человечестей восход в горняя, да, охраняеми тобою, безпреткновенне достигнем оных преславных селений райских, идеже несть печаль, ни воздыхание, но жизнь безконечная, и, сподобльшеся узрети пресветлое лице всеблагаго Господа и Владыки нашего, падше со слезами у ног Его, в радости и умилении воскликнем: слава Тебе, дражайший Искупителю наш, Иже за премногую любовь Твою к нам, недостойным, благоволил еси послати ангелы Твоя в служение спасению нашему! Аминь.

Добавлено (14.09.2010, 01:06)
Молитвы святым угодникам Божьим

Тропарь святителю Николаю чудотворцу Мир Ликийских

Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему, яже вещей истина: сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, Отче священноначальниче Николае, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Тропарь святому великомученику Георгию Победоносцу

Яко пленных свободитель и нищих защититель, немощствующих врач, царей поборниче, победоносче великомучениче Георгие, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Тропарь святому мученику Иоанну Воину

Всеблагаго Бога и Царя благоверный раб и воин явился еси, Иоанне чудодетелю, пострадав бо ради веры мужески, блаженне же скончав течение, зриши Всетворца Господа в небесех светлейше. От Негоже прием дарование чудес, страждущим человеком во всяких напастех помогаеши, укрепляеши воины в ратех, от врагов пленения, ран же и внезапных смертей и от бед лютых изымаеши. Темже моли Владыку Христа, приснопамятне, да во всяком обстоянии сотворит нам милость, и не введет нас во искушения, но спасет души наша, яко Человеколюбец.

Тропарь святому мученику Димитрию Солунскому

Велика обрете в бедах тя поборника вселенная, страстотерпче, языки побеждающа. Якоже убо Лиеву низложил еси гордыню, и на подвиг дерзновенна сотворив Нестора, тако, святе Димитрие, Христу Богу молися даровати нам велию милость.

Тропарь преподобному преподобному Сергию, игумену Радонежскому, всея России чудотворцу

Иже добродетелей подвижник, яко истинный воин Христа Бога, на страсти вельми подвизался еси в жизни временней, в пениих, бдениих же и пощениих образ быв твоим учеником; темже и вселися в тя Пресвятый Дух, Егоже действием светло украшен еси. Но яко имея дерзновение ко Святей Троице, поминай стадо, еже собрал еси мудре, и не забуди, якоже обещался еси, посещая чад твоих, Сергие преподобне, отче наш.

Тропарь святому благоверному великому князю Александру Невскому

Яко благочестиваго корене пречестная отрасль был еси, блаженне Александре, яви бо тя Христос яко некое Божественное сокровище Российстей земли, новаго чудотворца преславна и Богоприятна. И днесь сошедшеся в память твою верою и любовию, во псалмех пениих радующеся славим Господа, давшаго тебе благодать исцелений. Егоже моли спасти град сей, и стране нашей Богоугодней быти, и сыновом Российским спастися.

Тропарь святому благоверному князю Димитрию Донскому

Велика обрете в бедах тя, поборника земля Русская, языки побеждающа. Якоже на Доне Мамаеву низложил еси гордыню, на подвиг сей прияв благословение преподобного Сергия, тако, княже Димитрие, Христу Богу молися, даровати нам велию милость.

Тропарь святому праведному Феодору Ушакову

Державе Российстей архистратиг непобедимый явился еси, агарянскую злобу нивочтоже вменив и разоривший славы мирския, нижебогатства взыскуя, но Богу и ближнему послужил еси. Моли, святе Феодоре, воинству нашему даровати на враги одоление, Отечеству во благочестии непоколебиму пребыти и сыновом Российским спастися.

Добавлено (14.09.2010, 01:07)
ПРИЛОЖЕНИЕ

Молитва родителей о детях находящихся на службе в армии

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матери услыши мя, недостойного раба (или рабу имя). Господи, в милостивой власти Твоей чадо мое (или чада мои имена), помилуй и спаси их, Имени Твоего ради. Господи, прости им все согрешения вольные и невольные, совершенные ими пред Тобою. Господи, настави их на истинный путь Твоих заповедей, и разум просвети светом Христовым во спасение души и исцеление тела. Господи, благослови их службу в армии, на суше, в воздухе и в море, в пути, летании и плавании и на каждом месте Твоего владычества. Господи, сохрани их силою Честного и Животворящего Креста Твоего под кровом Твоим святым от летящей пули, стрелы, меча, огня, от смертоносной раны, водного потопления и напрасной смерти. Господи, огради их от всяких видимых и невидимых врагов, от всякой беды, зол, несчастий, предательства и плена. Господи, исцели их от всякой болезни и раны, от всякия скверны и облегчи их душевные страдания. Господи, даруй им благодать Духа Твоего Святаго на многие годы жизни; здравия и целомудрия во всяком благочестии и любви в мире и единодушии с окружающими их начальствующими, ближними и дальними людьми. Господи, умножь и укрепи им умственные способности и телесные силы, здравы и благополучны возврати их в родительский дом. Всеблагий Господи, даруй мне, недостойному (недостойной) и грешному рабу Твоему (грешной рабе Твоей) имя, родительское благословение на чад моих (назвать имя или имена детей) в настоящее время утра, дня, ночи, ибо Царство Твое вечно, всесильно и всемогущественно. Аминь.

ПРИМИЧАНИЕ: Молитвенник составлен кратким для удобства воинам. И содержит только минимальный перечень необходимых молитв.

Добавлено (14.09.2010, 01:12)
Разместить одним постом не удалось (лимит текста), только частями.

Сообщение отредактировал Хорунжий - Вторник, 14.09.2010, 00:57

БАРСДата: Вторник, 14.09.2010, 11:35 | Сообщение # 6
Награды: 11
Спаси Господи, Хорунжий, !
Думаю, это не полный молитвослов. Если так, то выложи ссылочку, где можно в электронном виде скачать полностью! smile

Казаком надо родиться, казаком надо стать, казаком надо быть!

Сары-АзманДата: Среда, 15.09.2010, 21:34 | Сообщение # 7
Награды: 0
Молитва казака в изгнании
Верую, Господи, и исповедую, яко Ты еси [воистину] Христос, Сын Бога живаго, пришедый в мир грешныя спасти, от них же первый есмь аз. Еще верую, что по неизреченной милости Твоей Ты простишь прегрешения наши и гнев Твой праведный претворишь в милость и святой вере нашей Христовой не дашь погибнуть от казней антихриста и возвеличишь ее по всей земле. Воскреси нашу милую мать-Родину, во имя праведников Твоих, по высшей любви к ближним положивших жизнь и душу свою за други своя. Ей, Господи! Возврати русскому народу разум и сердце, которые Ты отнял у него, когда захотел наказать. Усердно молю Тебя: да воскреснет Бог в сердце и уме русского народа и да расточатся врази его!

Не на разбой и грабеж я поднял меч свой, не на обиду и притеснение слабых и угнетенных предпринял великий ратный подвиг мой, но в твердой вере в правоту великого дела — отстаивания святости и неприкосновенности жизни человека, его религии и убеждений, его достояния и права на свободный и любимый труд и плоды его, дабы привольно и радостно и по Закону Божьему жилось и сильному и слабому, и казаку и крестьянину, и труженику и всякому на всей обширной земле его! И не зло, не зависть, но мир и любовь и единение да царствуют среди сынов России!

Господи сил, с нами буди! Десницей Твоей крепче булата соедини Всероссийское казачество! Пусть Тихий Дон и Яик, Бурный Терек, Кубань Многоводная, Астраханское и Оренбургское Войска, и за Уральским хребтом, за рекой Иртышом — все братское казачество в полном единении со всем русским народом, с мечом в руке, с крестом на груди, в едином могучем порыве сокрушит главу змия-диавола и великому русскому народу укажет высокий его жребий!

Ты с нами, Господи! Да уразумеют народы, что Ты с нами! С Тобой страха не имеем, смерти не страшимся! С Тобой единицы нас будут гнать тысячи врагов, а десятки — тьмы их! Даруй единомыслие и согласие вождям нашим и даруй нам скорую, решительную и бескровную победу! Да вознесется тогда к престолу Твоему из миллионов братских сердец могучее и радостное песнопение: "Слава в вышних Богу и на земли мир, в человецех благоволение. Осанна в вышних!". Спаси, Господи, сохрани и помилуй наши семьи, оставшиеся беззащитными и бесприютными, раздетыми, разутыми и голодными! Даруй нам с честью вернуться на свою Родину и благослови наш мирный труд, а черную гору насилия и всякого беззакония ввергни в пучину морскую! Помоги же нам, Господи, спаси Родину и озари нас лучом милости Твоей и счастья! Да не в суд и не в осуждение будет мне ратный подвиг мой, но в возрождение Великой России и не во вред, а на пользу содружеству великих и малых народностей!

Аминь.

Константинополь (Турция),
1920 г.

Добавлено (15.09.2010, 21:28)
***Перед началом боя (может за несколько секунд) самый старший из казаков командовал "Шапки на молитву долой" и все казаки обращались к Богу с молитой, суть которой в придании на Волю Бога их жизни

Молитва перед битвой первая

Боже крепкий, в руце Своей содержай судьбы человеков! Не помяни грехов моих, и укрепи мя свыше силою Твоею на супротивныя нам. Даруй ми бодр ум и сердце безтрепетно, да страха их не убоюся ниже смущуся, но в сени священных хоругвей воинства нашего пребуду верен воинской клятве моей до конца. Во имя Твое, Господи, гряду, и да будет воля Твоя.
Пресвятая Богородице, спаси нас!
Святый Архистратиже Михаиле, споборствуй нам!
Святый Ангеле хранителю, не отступи от мене!
Вси святии, молите Бога о нас!

Молитва вторая св. мученика Феодора Стратилата

Господи Боже всесильный, всех уповающих на милость Твою не оставляяй, но защищаяй их! Буди мне милостив и соблюди мя от прелести вражия Твоим защищением, да не паду пред сопротивниками моими, и да не порадуется враг мой о мне. Предстани мне, Спасителю мой, в подвиге сем за имя Твое святое. Ты мя укрепи и утверди и подаждь силу стати мужественно за Тя до крове и положити душу мою по любви к Тебе, якоже и Ты, возлюбив нас, положил еси на Кресте душу Свою за нас. Аминь.

Молитва третья св. Архистратигу Божию Архангелу Михаилу

Святый и великий Архистратиже Божий Михаиле, ниспровергий с небесе диавола и воинство его! К тебе с верою прибегаем и тебе с любовию молимся, буди щит несокрушим и забрало твердо Святей Церкви и православному Отечествию нашему, ограждая их молниеносным мечем твоим от всех враг видимых и невидимых. Буди Ангел хранитель, наставник премудр и споспешник предводителем нашим. Буди вождь и соратай непобедимь христолюбивому воинству нашему, венчая его славою и победами над супостаты, да познают вси противляющиися нам, яко с нами Бог и святии Ангелы Его. Аминь.

Молитва четвертая Небесным Силам
Тропарь, глас 4

Небесных воинств Архистратизи, молим вас присно мы недостойнии, да вашими молитвами оградите нас кровом крил невещественныя вашея славы; сохраняюще нас, припадающих прилежно и вопиющих: от бед избавите нас, яко чиноначальницы вышних Сил.

Кондак, глас 2

Архистратизи Божии, служителие Божественныя славы, Ангелов начальницы и человеков наставницы, полезное нам просите и велию милость, яко Безплотных Архистратизи.

Молитва перед сражением

Спаситель мой! Ты положил за нас душу Свою, дабы спасти нас; Ты заповедал и нам полагать души свои за други наша и за ближних наших. Радостно иду я исполнити святую волю Твою и положити жизнь свою за Царя и Отечество. Вооружи мя крепостию и мужеством на одоление врагов наших, и даруй ми умрети с твердою верою и надеждою вечной блаженной жизни во Царствии Твоем.

Молитва Кресту Господню

Да воскреснет Бог, и расточатся врази Его, и да бежат от лица Его ненавидящии Его. Яко исчезает дым, да исчезнут; яко тает воск от лица огня, тако да погибнут беси от лица любящих Бога и знаменующихся крестным знамением, и в веселии глаголющих: радуйся, Пречестный и Животворящий Кресте Господень, прогоняяй бесы силою на тебе пропятаго Господа нашего Иисуса Христа, во ад сшедшаго и поправшаго силу диаволю, и даровавшаго нам тебе Крест Свой Честный на прогнание всякаго супостата. О, Пречестный и Животворящий Кресте Господень! Помогай ми со Святою Госпожею Девою Богородицею и со всеми святыми во веки. Аминь.

Молитва против супостатов

Господи Боже наш, послушавый Моисея, простерша к Тебе руце, и люди Израелевы укрепивый на Амалика, ополчивый Иисуса Навина на брань и повелевый солнцу стати: Ты и ныне, Владыко Господи, услыши нас, молящихся Тебе. Посли, Господи, невидимо десницу Твою, рабы Твоя заступающую во всех, а имже судил еси положити на брани души своя за веру, царя и Отечество, тем прости согрешения их, и в день праведнаго воздания Твоего воздай венцы нетления: яко Твоя Держава, Царство и Сила, от Тебе помощь вси приемлем, на Тя уповаем, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Добавлено (15.09.2010, 21:32)
каждодневная...
1. Отче наш…
2. Достойно есть…
3. Величание святителю Николаю.
4. Помяни нас, Господи (светилен, распев казаков-некрасовцев).
5. Шел Константин-царь по заутрене… (духовный стих).
Ну и так далее. Надеюсь, нижеуказанные ссылки Вам помогут. Тем более там, в формате MP 3, т.е. не только прочитать, но и послушать. Конечно же, есть молитвы и в православных молитвословах. Спаси Вас Господи!

http://veshenskiy-prihod.narod.ru/missionerskaya_str/Elan.htm

http://www.rcio.rsu.ru/webp/class1/potok85/Olhovoy/docs/10.doc

http://www.mp3.cdland.ru/album/2600/

http://www.avers-trade.ru/product_info.php?products_id=1085

http://www.geocities.com/orthodoxlife/prays.html
Молитва Господня
Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Достойно есть яко воистину блажити Тя Богородицу, Присноблаженную и Пренепорочную и Матерь Бога нашего. Честнейшую херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

ПОСЛЕДОВАНИЕ ИЗОБРАЗИТЕЛЬНЫХ
Непосредственно за девятым часом совершается краткая служба, которая называется Последованием изобразительных.
В Великий пост Последование изобразительных совершается в таком порядке.
После заключительной молитвы девятого часа: Владыко Господи Иисусе Христе, Боже наш... служба начинается пением Блаженн, а псалмы 102-й ("Благослови, душе моя. Господа...") и 145-й ("Хвали, душе моя, Господа...") опускаются.
Хор поет на глас 8-й (особым великопостным роспевом):
Во Царствии Твоем помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени нищий духом, яко тех есть Царство Небесное. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени плачущии, яко тии утешатся. Помяни нас. Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени кротции, яко тии наследят землю. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени алчущии и жаждущии правды, яко тии насытятся. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени милостивии, яко тии помиловани будут. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени чистии сердцем, яко тии Бога узрят. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени миротворцы, яко тии сынове Божии нарекутся; Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени изгнана правды ради, яко тех есть Царство Небесное. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Блажени есте, егда поносят вам, мир ижденут, и рекут всяк зол глагол на вы лжуще Мене ради. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Радуйтеся и веселитеся, яко мзда ваша многа на небесех. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.
И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь. Помяни нас, Господи, егда приидеши во Царствии Твоем.

/Солнце всходит и утро наступает для всех: для верующих и неверующих, для язычников и христиан. И так же как все люди, христианин, пробудившись от сна, встанет, оденется, приведет себя в порядок. Но далее, прежде чем отдаться заботам дня, верующий человек освятит свой день молитвой. С молитвой он сядет за трапезу, с молитвой покинет дом, с молитвой приступит к дневным занятиям. Память о Боге сопутствует ему весь день. И перед тем как отойти ко сну, Ему же. Всемилостивому, предаст христианин заботу о себе в молитве “В руце Твои, Господи Иисусе Христе, Боже мой, предаю дух мой...” /православная беседа. О молитве. священник Николаев Сергий.http://www.pravbeseda.ru/library/index.php?page=book&id=564

Добавлено (15.09.2010, 21:34)
Молитва за Россию и воинство ее

Господи Боже наш, послушавый Моисеа, простерша к Тебе руце, и люди Израилевы укрепивый на Амалика, ополчивый Иисуса Навина на брань, и повелевый солнцу стати: Ты и нане, Владыко Господи, услыши нас, молящихся Тебе: укрепи силою Твоею Родину нашу, умножи славу ея победами над супостаты: утверди всесильною десницею Твоею державу нашу, сохрани воинство ея, отыми от нас всяк глад и пагубу, и избави ны от огня и меча и нападения враг, и от всякого востания противнаго: Посли, Господи, невидимо десницу Твою, раби Твоя заступающую во всех: яко Твоя держава, царство и сила, от Тебе помощь все приемлем, на Тя уповаем, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Зато во время битвы:

С нами Бог! Разумейте, языцы, и покаряйтеся, яко с нами Бог.
Услышите до последних земли.
Яко с нами Бог.
Могущии, покаряйтеся.
Яко с нами Бог.
Аще бо паки возможете, и паки побеждени будете.
Яко с нами Бог.
Страха же вашего не убоимся, ниже смутимся.
Яко с нами Бог.
Господа же Бога нашего, Того освятим, и Той будет нам в страх.
Яко с нами Бог.
Яко Отроча родися нам; Сын, и дадеся нам.
Яко с нами Бог.
И нарицается имя Его: Велика Совета Ангел.
Яко с нами Бог.
Чуден Советник.
Яко с нами Бог.
Бог Крепок, Властитель, Начальник мира.
Яко с нами Бог.
Отец будущаго века.
Яко с нами Бог.
С нами Бог! Разумейте, языцы, и покаряйтеся, яко с нами Бог.
С нами Бог! Разумейте, языцы, и покаряйтеся, яко с нами Бог.=================
..."Спаситель мой! Ты положил за нас душу Свою, чтобы спасти нас. Ты заповедал и нам полагать души своя за друзей наших, за близких нам. Радостно иду я исполнить святую волю Твою и положить жизнь свою за Царя и Отечество. Вооружи меня крепостию и мужеством на одоление врагов наших и даруй мне умереть с твёрдой верою и надеждою вечной блаженной жизни в Твоём царстве. Мати Божия! Сохрани меня под кровом твоим".

Где суть простая... Господи, ты отдал свою жизнь за всех нас. А мы, казаки, готовы отдать тебе жизнь. На все твоя Воля! Ух, аж ком к горлу подошел...

Баба и курица в ста шагах от двора - ничейные; Не хочу баранину - режь овцу!; Что там у вас - хутор да хутор, а вот у нас - хуторочек!

teskaДата: Среда, 15.09.2010, 22:18 | Сообщение # 8
Награды: 34
Статус: Online
Тема ветки была: " Молитвы Казаков--- Покаяние и молитва---" Молитв вылажено на форуме достаточно, теперь казаки, нам нужно покаяние.... Не здесь на форуме, а самим себе,в душах наших. Господу Богу нашему, в храмах. Да услышит наши покаяния и молитвы наши Господь, да отпустит нам грехи наши. Аминь.

"Я,если разбирать меня с общей точки зрения,- гуманист, но коснись дела интереса казаков, я- эгоист. Я и днём, и ночью, и наяву, и во сне желаю, чтобы казак имел не только всё необходимое, но и лишнее". И.И. Железнов.

ХорунжийДата: Четверг, 16.09.2010, 03:43 | Сообщение # 9
teska, брат, искренняя молитва - это и есть одна из форм покаяния. Главное в молитве постоянство, а значит быть (или учиться быть), прибывать в покаянии. Чего нам и желаю.

БАРСДата: Четверг, 16.09.2010, 09:29 | Сообщение # 10
Награды: 11
Сары-Азман, спасибо, брат!

Казаком надо родиться, казаком надо стать, казаком надо быть!

СталкерДата: Вторник, 19.10.2010, 14:07 | Сообщение # 11
Казачьи заговоры и обереги от оружия

Ниже приводится отрывок из “Тихого Дона” М.А.Шолохова. Там использованны бытовавшие в казачьей среде заговоры от оружия. Они очень похожи на тексты казачьих оберегов 17-19 вв., опубликованных В.Орловым (“Нашептывания и наговоры так называемых знахарей”) и Л.Майковым (“Заговоры донских казаков”).

Казаки-второочередники с хутора Татарского и окрестных хуторов на второй день после выступления из дому ночевали на хуторе Ея. Казаки с нижнего конца хутора держались от верховцев особняком. Поэтому Петро Мелехов, Аникушка, Христоня, Степан Астахов, Томилин Иван и остальные стали на одной квартире. Хозяин - высокий дряхлый дед, участник турецкой войны - завел с ними разговор. Казаки уже легли спать, расстелив в кухне и горнице полсти, курили остатний перед сном раз

- На войну, стал быть, служивые?

- На войну, дедушка.

- Должно, не похожая на турецкую выйдет война? Теперь ить вон какая оружия пошла

- Одинаково. Один черт! Как в турецкую народ переводили, так и в эту придется, - озлобляясь неизвестно на кого, буркнул Томилин.

- Ты, милок, сепетишь-то без толку. Другая война будет.

- Оно конечно, - лениво, с зевотцей, подтвердил Христоня, о ноготь гася цигарку.

- Повоюем, - зевнул Петро Мелехов и, перекрестив рот, накрылся шинелью.

- Я вас, сынки, вот об чем прошу. Дюже прошу, и вы слово мое попомните, - заговорил дед.

Петро отвернул полу шинели, прислушался.

- Помните одно: хочешь живым быть, из смертного боя целым выйтить - надо человечью правду блюсть.

- Какую? - спросил Степан Астахов, лежавший с краю. Он улыбнулся недоверчиво. Он стал улыбаться с той поры, когда услышал про войну. Она его манила, и общее смятение, чужая боль утишали его собственную.

- А вот какую: чужого на войне не бери - раз. Женщин упаси бог трогать, и ишо молитву такую надо знать.

Казаки заворочались, заговорили все сразу:

- Тут хучь бы свое не уронить, а то чужое.

- А баб как нельзя трогать? Дуриком - это я понимаю - невозможно, а по доброму слову?

- Рази ж утерпишь?

- То-то и оно!

- А молитва, какая она?

Дед сурово насталил глаза, ответил всем сразу:

- Женщин никак нельзя трогать. Вовсе никак! Не утерпишь - голову потеряешь али рану получишь, посля спопашишься, да поздно. Молитву скажу. Всю турецкую войну пробыл, смерть за плечми, как переметная сума, висела, и жив остался через эту молитву.

Он пошел в горницу, порылся под божницей и принес клеклый, побуревший от старости лист бумаги.

- Вот. Вставайте, поспешите. Завтра, небось, до кочетов ить тронетесь?

Дед ладонью разгладил на столе хрустящий лист и отошел. Первым поднялся Аникушка. На голом, бабьем лице его трепетали неровные тени от огня, колеблемого ветром, проникавшим в оконную щель. Сидели и списывали все, кроме Степана. Аникушка, списавший ранее остальных, скомкал вырванный из тетради листок, привязал его на гайтан, повыше креста. Степан, качая ногой, трунил над ним:

- Вшам приют устроил. В гайтане им неспособно водиться, так ты им бумажный курень приспособил. Во!

- Ты, молодец, не веруешь, так молчи! - строго перебил его дед. - Ты людям не препятствуй и над верой не насмехайся. Совестно так-то и грех!

Степан замолчал, улыбаясь; сглаживая неловкость, Аникушка спросил у деда:

- Там, в молитве, про рогатину есть и про стрелу. Это к чему?

- Молитва при набеге - это ишо не в наши времена сложенная. Деду моему, покойнику, от его деда досталась. А там, может, ишо раньше была она. В старину-то с рогатинами воевать шли да с сагайдаками.

Люди делятся на тех, кто произошел от обезьяны и тех, кто создан по образу и подобию Божьему

СталкерДата: Вторник, 19.10.2010, 14:07 | Сообщение # 12
Списывали молитвы на выбор, кому какая приглянется.

МОЛИТВА ОТ РУЖЬЯ

Господи, благослови. Лежит камень бел на горе, что конь. В камень нейдет вода, так бы и в меня, раба божия, и в товарищей моих, и в коня моего не шла стрела и пулька. Как молот отпрядывает от ковалда, так и от меня пулька отпрядывала бы; как жернова вертятся, так не приходила бы ко мне стрела, вертелась бы. Солнце и месяц светлы бывают, так и я, раб божий, ими укреплен. За горой замок, замкнут тот замок, ключи в море брошу под бел-горюч камень Алтор, не видный ни колдуну, ни колдунице, ни чернецу, ни чернице. Из океан-моря вода не бежит, и желтый песок не пересчитать, так и меня, раба божия, ничем не взять. Во имя отца, и сына, и святого духа. Аминь.

МОЛИТВА ОТ БОЯ

Есть море-океан, на том море-океане есть бедный камень Алтор, на том камне Алторе есть муж каменный тридевять колен. Раба божьего и товарищей моих каменной одеждой одень от востока до запада, от земли до небес; от вострой сабли и меча, от копья булатна и рогатины, от дротика каленого и некаленого, от ножа, топора и пушечного боя; от свинцовых пулек и от метких оружий; от всех стрел, перенных пером орловым, и лебединым, и гусиным, и журавлиным, и деркуновым, и вороновым; от турецких боев, от крымских и австрийских, нагонского супостата, татарского и литовского, немецкого, и шилинского, и калмыцкого. Святые отцы и небесные силы, соблюдите меня, раба божьего. Аминь.

МОЛИТВА ПРИ НАБЕГЕ

Пречистая владычица святая богородица и господь наш Иисус Христос. Благослови, господи, набеги идучи раба божьего и товарищей моих, кои со мною есть, облаком обволоки, небесным, святым, каменным твоим градом огради. Святой Дмитрий Солунский, ущити меня, раба божьего, и товарищей моих на все четыре стороны: лихим людям не стрелять, ни рогаткою колоть и ни бердышем сечи, ни колоти, ни обухом прибита, ни топором рубити, ни саблями сечи, ни колоти, ни ножом не колоти и не резати ни старому и ни малому, и ни смуглому, и ни черному; ни еретику, ни колдуну и ни всякому чародею. Все теперь предо мною, рабом божьим, посироченным и судимым. На море на океане на острове Буяне стоит столб железный. На том столбе муж железный, подпершися посохом железным, и заколевает он железу, булату и синему олову, свинцу и всякому стрельцу: "Пойди ты, железо, во свою матерь-землю от раба божья и товарищей моих и коня моего мимо. Стрела древоколкова в лес, а перо во свою матерь-птицу, а клей в рыбу". Защити меня, раба божья, золотым щитом от сечи и от пули, от пушечного боя, ядра, и рогатины, и ножа. Будет тело мое крепче панциря. Аминь.

Увезли казаки под нательными рубахами списанные молитвы. Крепили их к гайтанам, к материнским благословениям, к узелкам со щепотью родимой земли, но смерть пятнила и тех, кто возил с собою молитвы.

Трупами истлевали на полях Галиции и Восточной Пруссии, в Карпатах и Румынии - всюду, где полыхали зарева войны и ложился копытный след казачьих коней.

cherkasДата: Воскресенье, 28.11.2010, 09:49 | Сообщение # 13

Наш окружной совет атаманов постоянно проходить в Старочеркасском мужском монастыре, причем участие в совете принимает настоятель монастыря отец Макарий. После проведения совета, отец Макарий проводить с нами занятия по Православию.

ВорчунДата: Среда, 05.01.2011, 20:28 | Сообщение # 14
Награды: 0
Молитва за Царя есть самая ПЕРВАЯ и самая ГЛАВНАЯ ОБЯЗАННОСТЬ православного христианина.
О! Господи! Пошли нам Батюшку-Царя,
Мы от «свободы» так устали…
Кругом безверие, насилье и грызня.
И быть, чем бы должны, - мы перестали.
Всем этим занимаются другие
И горделивые лукавые иноверцы…
О, Господи, сей пьедестал разрушить прииди
Их божества прегнуснейшей мамоны!
Прот. Николай (Гурьянов)
http://www.ic-xc-nika.ru/texts/books/molitv/glavn_obyz/content.html
Не понимаю, почему эту молитву забыли?

ХорунжийДата: Понедельник, 17.01.2011, 02:13 | Сообщение # 15
Не забыли. данный текст не похож на молитву, мое мнение. нужно проверить... в военных требниках и молитвословах царского времени не встречал такую молитву.

"Возлюбленные! не всякому духу верьте, но испытывайте духов, от Бога ли они, потому что много лжепророков появилось в мире" (1 Иоан. 4:1)

Сообщение отредактировал Хорунжий - Понедельник, 17.01.2011, 02:15

Казачий Форум » Вопросы веры и религии » Молитвы казаков » Покаяние и молитва
Страница 1 из 212»
Поиск:

Казачий Информационно-Аналитический Центр © 2012
Конструктор сайтов - uCoz